Från Biskopsgården till Stureplan

Från Biskopsgården till Stureplan. Går det? Pelle Johansson är företagsledare, investerare och delägare i många företag, både svenska och utländska. Pelle symboliserar uttrycket ”maskrosbarn” som genom sina handlingar visat att även den som inte har föräldrar med pengar, utbildning eller rätt kontaktnät kan vara framgångsrik med att leda stora och mindre organisationer. Både i Sverige och utomlands.

Nu har han skrivit boken ”Från Biskopsgården till Stureplan – 16 framgångstips för att leda dig själv och andra”.

Beställ boken här! 

Pelle Johansson är elektrikern som drömde om frihet. Frihet att göra det man vill. Frihet att ingen skall bestämma över en. Frihet att resa, köra en schysst bil och frihet att vara den man vill.

Det fanns bara ett problem. Pelle var elektriker. Svaga betyg i skolan. Satt i en byggbod. Åt lunch ur en matlåda. Bestämde sig för att bryta mönster. Försöka göra något som många andra inte gör. Bryta sig loss från sitt öde.

Pelle växte upp i Biskopsgården i Göteborg. Idag en no go zone – då på 70 talet, arbetarklass. Asfalt, betong, miljonprogram och ur detta växte en del maskrosor. Som trots mörker och svåra förhållanden växte och växte.

Han har blivit nominerad till årets chef av tidningen Chef och kom så långt som bland de fem bästa cheferna i Sverige och året efter blev han nominerad som årets mest hälsofrämjande chef och kom på andra plats.

Pelle var med och tog bolaget World Class till ett noterat bolag på Stockholmsbörsen och är numera ägare och investerare i flera bolag.

Idag bor Pelle med sin familj vid havet utanför Göteborg. Driver sina företag och investerar gärna i andra företag. Gillar lika mycket att vara ledig som att jobba.

Pelles bolags/föreningsengagemang är flera. Några som kan nämnas är Hagabadet Holding, Izonen AB, Enteractive Ltd, IFK Göteborg Intressenter AB, Pegrocco Invest, Aimo Group AB, Föreningen Svenska Spahotell.

Läs mer på https://pellejohansson.com 

Share

Lämna ett svar